Ako imate želju ili potrebu  redovito ažurirati ili upravljati  sadržajem na svojim web stranicama  (što je u konačnici vrlo važno, ako ste ozbiljni glede online prisustva), CMS vam može biti od velike pomoći i standardno je rješenje za takve situacije.

Cms sustaviCMS (Content Management Systems)  su web stranice  koje vam omogućuju da  sami, bez programiranja, dizajniranja ili naprednih tehnika uređujete, mijenjate, brišete ili dodajete ključne dijelove web stranice. Omogućuje vam, zapravo, organizaciju, kontrolu i upravljanje nad velikim i promjenjivim grupama web materijala: dokumentima, slikama i drugim multimedijalnim sadržajima.

Naslovi rublika, postovi, stranice, fotografije, cijene proizvoda…sve se lako i jednostavno ažurira iz back sidea vašeg sustava. CMS rješenja kvalitetno omogućuju  upravljanje cijelim životnim ciklusom objavljenog  dokumenta, počevši od  njegovog kreiranja i objave, do promjena, revizija, ili arhiviranja. Podrška za višejezičnost, sigurnost, upravljanje korisnicima i njihovim ulogama, sustav predložaka i jednostavno mijenjanje izgleda s jednog mjesta, samo su neke od dobrih osobina ovakvih stranica.

Ovakve web stranice su u pravilu  novije tehnološke  generacije i danas su vrlo popularan izbor pri izradi jer omogućavaju redovito i brzo osvježavanje sadržaja na stranicama. One se sastoje od dva sučelja, administratorskog i korisničkog.  Jedan dio CMS-a   je statičan, a drugi dio je predviđen za mijenjanje po potrebi i ažuriranje. Dio koji se mijenja je neovisan od statičnog dijela i nalazi se u bazi podataka.

Želite sami upravljati svojim web stranicama? Kvalitetan CMS sigurno je rješenje za Vas. Naša zadaća je  prema vašim potrebama i željama prilagoditi izgled i strukturu ovakvog web rješenja. To nije uvijek jednostavan zadatak. Potrebno je dobro snimiti i proučiti potrebe i želje korisnika. U pravilu, to je dio posla u kome ne treba žaliti truda niti vremena. Moramo se dobro razumjeti, a moguće je da u takvoj komunikaciji i naučimo nešto novo…