web hosting

Web hosting  je osnova što god da radite: web stranice, online platformu, ili bilo kakav posao vezan za internet. Najvažnije je odabrati paket koji će zadovoljavati Vaše potrebe. Vjerujte da ne želite ne pridati dovoljno važnosti odabiru web hostinga.

Web hosting ? Kako izabrati? što vam treba ?

Vaše web stranice su zapravo datoteke koje su pohranjene na udaljenom računalu koje zovemo server ili poslužitelj. Kakvo je to računalo? Odgovaraju li njegovi resursi vašim zahtjevima i potrebama? Koliko klijenata se već nalazi na njemu? Je li pretpano? Ta i mnoga druga pitanja govore nam da treba pažljivo birati hosting usluge po mogućnosti renomirane tvrtke.

Kada je web stranica objavljena, ona stvara sliku o vašoj tvrtki, obrtu ili o vama samima.  Zato je vrlo važno da sve funkcionira besprijekorno. Web hosting je tu vrlo važan.

Osnovno  je da server na kojem se stranica nalazi omogućuje brze konekcije korisnika. Dosta hosting tvrtki nudi jeftini smještaj stranica na serverima koji se nalaze u Americi koji su često i jeftiniji. U tome nema ništa loše osim što se stranice kada im pristupate iz Europe otvaraju cca 1 sekundu sporije zbog velike fizičke udaljenosti do servera.

Veličina prostora kojeg zakupljujete mora biti sukladna vašim potrebama. Nema potrebe pretjerivati, ali je bitno da ukoliko dođe do daljnjih proširenja, možete promijeniti paket .

Bandwidth ili propusnost je veličina koja govori koliko podataka u jedinici vremena (mjesečno) možete koristiti u ponuđenom paketu. Ako imate veći bandwith biti će moguće koristiti i najrobusniju web stranicu pod najezdom velikog broja korisnika. Web hosting mora pokrivati sve aspekte potreba vašeg projekta.

Brzina je važna ali je beskorisna ako vam je stranica nesigurna ili ranjiva. Prema tome hosting mora uključivati visoke standarde sigurnosti i zaštite.

Korisnička podrška od 0-24, 7 dana u tjednu vrlo je važna. Live chat ili telefonska linija i živ čovjek s one strane dobro bi došao. Ako niste vješti ili ako vam je ovo prvi projekt ovakve vrste vjerujte, dobrodošla je svaka pomoć.

Postoje brojni članci i tekstovi na internetu. Kada ih pročitate dovoljno, kroz njihov presjek, znati će te dokučiti koji od njih je realna i vrijedna informacija a ne samo marketinški pokušaj proguravanja usluge ili proizvoda.

Ako gradite posao sigurno želite najbolje i najviše standarde web stranice koje možete dobiti. Dobro se potrudite i proučite sve aspekte koji su relevantni za izbor hosting tvrtke.

Cijena igra važnu ulogu ali nemojte pretjerivati. Znamo da besplatan ručak ne postoji. Najvažnije je ipak da web stranica dobro funkcionira i da potrebe hostinga mogu rasti s vašom web stranicom.