Internet marketing

Izraz internet marketing ili online marketing zapravo obuhvaća  reklamno i marketinško djelovanje korištenjem Web-a i E-maila. Internet marketing često se koristi zajedno sa tradicionalnim medijima poput tiskovina,radija, ili televizije. Možemo ga podijeliti i na specijalizirane djelatnosti Web marketing

  • Web trgovine ili e-commerce, affiliate web stranice, promotivne ili informativne stranice, oglašavanje na tražilicama i kontrola organske pretrage na tražilicama putem optimizacije web stranica (seo).

E-mail marketing

  • E-mail marketing  zapravo objedinjuje promidžbu i promotivne aktivnosti kroz E-mail servise

Social media marketing 

  • Social media marketing  je  suvremeni i sofisticirani  pristup promidžbi i marketingu na mnoštvo načina kroz poznate socijalne mreže raznih tipova kao što su : facebook, twitter,Google Plus, Youtube ili Digg .

internet marketing Projektiranje strategije internet marketinga prvenstveno uključuje razumjevanje i procjenu vašeg trenutnog poslovanja i prisustva na internetu, potpuni pregled svih stranica s osvrtom na vizalnu, funkcionalnu i sadržajnu komponentu. Ovo uvijek uključuje važna ipo mogučnosti što jednostavnija pitanja:

Tko smo zapravo što želimo i što nudimo?

Promišljanje o prizvodim i uslugama koji se nude i koliko zapravo privlace posjetitelje?

Koji su to posjetitelji tj. ciljani tržišni segment.

Koliki novac ulagati u kampanje i kakav je ekonomski potencijal ponude?

Kratkoročni i dugoročni ciljevi…

Mogućnosti razvoja…

itd…itd

Potrebno je imati  imati aktivan stav prema trzištu i ciljanim skupinama. Mali broj ljudi će i kupiti vaš proizvod ili uslugu samo zato što postoji.  U oštroj kompeticiji raznih kampanja na trzistu, kada tvrtke i pojedinci  i teško uspijevaju objasniti klijentima što je to što razlikuje njih od drugih, vizualni identitet i promidžba su vrlo važni, pa i ključni da potencijalne kupce uvjerite u svoju priču.

Treba znati da je kupovanje, narudžba i uopće primjećivanje i  poklanjanje pažnje vašem proizvodu ili usluzi rezultat milijun parametara od kojih se samo neki daju kontrolirati. Neki su vidljivi analizama iz statističkih izvješća i daju se predvidjeti ali za poneke situacije možemo reći da su rezultat X-faktora (nemam pojma situacija) .

Originalno osmišljen pristup tržištu i proaktivan stav glede dizajna i tehnologija sigurno će na dobar će način popraviti vaš položaj.  U isto vrijeme  to je i najbolje  jamstvo privlaćenja pažnje klijenata i ostvarenja vaših ciljeva.